dimarts, 10 de juny del 2014

Moby Dick

Moby Dick és una novel·la escrita per Herman Melville i publicada el 18 d'octubre de 1851. 

S'han fet diverses adaptacions, com la pel·lícula Moby Dick, de John Huston. 

A demés d'haver estat basada en experiències personals de l'autor, ha estat inspirada en dos casos reals: 
-Un vaixell va ser atacat i destruït per un catxalot en 1820.
-Un catxalot estava a la Illa Mocha en 1839
 
Resum:

El mariner Ismael, està al port de New Bedford, Massachussets, buscant un treball en un vaixell per capturar balenes. Coneix a un arponer negre que es diu Queequeg, es fa amic seu i company. 

Els dos es juren amistat i es preparen per anar a l'illa de Nantucket, per trobar treball a un vaixell que esta a punt de sortir. Al port es troba el vaixell "Pequod", contractant tripulants per a un viatge dedicat a la caça de balenes. 

El seu capità és Ahab. Quan el Ismael el veu, s'emociona. Ahab a recorregut els mars durant molts anys, caçant balenes. En una ocasió, al pacífic, havia trobat una balena blanca, monstruosa, que va destrossar el seu vaixell i li va arrencar una cama, la va mossegar i se la va menjar; amb una cama de pal, ple d'odi, per venjar-se de la balena, a la que l'anomenen "Moby Dick". Així comença el viatge.

El "Pequod" navega per l'Atlàntic, rodeja Amèrica del sud i entra al pacífic. Passen junt a vaixells nàufrags i altres navegacions que els hi porten notícies de Moby Dick.  Al final troben a Moby Dick, monstruosa, blanca i terrible comença la caça de tres dies per capturar-la.

Moby Dick ataca i colpeja el vaixell, trencant-lo i destruint-lo. 
Mentre el vaixell s'enfonsa, portant a Ahab i a tota la seva tripulació a la mort, Ismael està agafat a un tros de fusta. Sol ell es salva per explicar el que va passar.

http://goo.gl/QMexb2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada