dimarts, 10 de juny de 2014

Arquitectura, Marc campanario

Arquitectura

Opera de Sydney:

L'opera de Sydney està situada a Australia, al Port de Sydney. Va ser disenyat per un Danès, Jorn Utzon. Es va començar a contruir al 1957 i es va ignaugurar al 20 d'Octubre del 1973, es una de les escultures mes representatives de l'Arquitectura del segle XX. Al 2007 va ser galardonat amb el titol de Patrimoni de la Humanitat, Juntament va participar en el concurs de les Set maravellas del mon.

Aquest edifici esta colocat sobre una plataforma que te varies utilitats, com veure la resta de la ciutat d'una perspectiva mes elevada i la seva massa petria te la funcio de podi. Aquest edifici esta fet de vidre, formigo armat, acer i ceràmica.

Al interior de l'Opera podem veure bastants espais diferents, tots junts uns dels altres, hi han dues grans sales, conectades amb els pasadissos, asl pasadissos hi han vistes on poder socialitzar amb la gent .

Les dificils solucions estucturals van disparar el cos del projecte provocan casi la bancarota del govern de Nova Gal·les del Sudva tenir nombrosos enfrontaments entre representants polítics i arquitectes.

l'Opera te cinc teatres:
1- El concert Hall o Sala de Conciertos, amb 2679 seients, conté el organ de l'Opera de Sydney i l'organ meganic mes gran del mon, amb uns 10.000 tubs.
2- El Opera theatre o teatre de l'Opera amb 1547 seiens, es l'espai principal de la companyia Opera d'Austràlia, també es utilitzat per la Companyia Australiana de Ballet.
3- El Drama Theatre o teatro per la Drama, amb 544 seients.
4- La sala de Musica, amb 398 seients.
5- El Studio Theatre, amb 364 seients.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada