dilluns, 9 de juny del 2014

LA MÚSICA PER EL MAR...

LES HAVANERES
Les havaneres eren cantades per gent que havia anat a Cuba, bàsicament gent de mar (mariners i pescadors). Aquestes cançons han arrelat profundament a gairebé totes les poblacions costaneres de Catalunya i fan referència al passat, són càntics alegres que recorden una època gloriosa en què Catalunya cantava a la colònia d'ultramar.
EL MEU AVI





Estructura melòdica:

-        Cançó escrita en tonalitat de La menor i La Major. Les estrofes estan en la menor i la tornada que vol ser més alegre en La Major.

-        L'àmbit és de Re 3 fins a mi 4, això permet que es pugui cantar còmodament i tocar amb la flauta dolça.
-        Les línies melòdiques en les quatre frases que té cada estrofa són diferents. Els grups irregulars apareixen a la primera i quarta frase.
-        És important el canvi de tonalitat a l'arribar a la tornada al to major que dona un aire optimista i les notes que utilitza són sobretot la dominant i per acabar la tònica
JOAN MANUEL SERRAT cantant català
MEDITERRÁNEO 
«Mediterrani» és una cançó del cantautor espanyol Joan Manuel Serrat, tema inclòs en el seu disc Mediterrani editat el 1971 per la companyia discogràfica Zafiro / Novola. És una canço en castellà. Al 2004 va ser triada per votació popular com la millor cançó de la història de la música popular a Espanya, en un programa de Televisió Espanyola, de títol La nostra millor cançó.


ISAAC ALBÉNIZ I PASCUAL
http://3.bp.blogspot.com
Isaac Albéniz va ser un compositor i intèrpret de piano català de renom internacional. Va escriure obres per a piano, sis òperes i més de dues dotzenes de cançons, així com diversos temes orquestrals i de cambra. 
Naixement: 29 maig de 1860, Camprodon. 
Defunció: 18 maig de 1909, Kanbo, França
RECUERDOS DE VIAJE, EN EL MAR 
webgrafía: Isaac_Albéniz_i_Pascual

ELS AMICS DE LES ARTS
www.raspall.cat


Els Amics de les Arts és un grup de pop català format per quatre membres (Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué). Publicà el seu primer disc, Castafiore Cabaret, l'any 2008, i des de llavors n'ha publicat tres més, Bed & Breakfast (2009), Espècies per catalogar (2012) i Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure (2014); els dos primers discos foren discs d'or.


PER MARS I MUNTANYES - cançó

webgrafía: Els_Amics_de_les_Arts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada