dimecres, 11 de juny del 2014

Mamífers aquàtics

Fauna i flora

Mamífers:

principals mamífers: balena (tipus de balena), foca, dofí,

Balena: la balena te un gran crani que es una tercera part del cos, quan son adultes medeixen entre 15-17 metres amb un pes de 80 tones aproximadament.es el mamífer mes gran del oceà. les balenes normals medeixen entre 5-25 metres la seva cua les ajuda a pujar a la superfície per respirar, poden aguantar una hora sota l'aigua sense surti a la superfície per respirar, tenen una esperança de vida de 30 anys.
 Tipus de balenes

    - Balena Austral: Viu als mars del sud i medeix uns 17 metres i pesa unes 60 tones
    - Balena Blava: Es una espècie protegida des de el 1967, el seu cap es un 25% del seu cos                   aproximadament. Medeix uns 33 metres i pesa unes 130 tones.
    - Balena Blanca: Acostumen a viure a les costes. medeixen 10 metres i pesen unes 12 tones.
    - Balena Geperuda: Als estius viatja als mars tropicals. Te unes aletes pectorals molt grosses. Te           geps al costat del cap. Medeix uns 15 metres i pesa unes 30 tones.
    - Balena Grisa: Tenen pels damunt al cos. Viuen al oceà Àrtic i a la tardor van cap al sud. Van                   recuperant la població. Medeix de 10 a 14 metres i pesa unes 20 tones.


 
Balena Blanca                              Balena Geperuda                      
 












Balena Gris                                  Balena Austral




Balena Blava


Foca: la foca te la pell gruixuda i algunes tenen els ullals molt llargs per triturar els caragols i els musclos, els mascles, poden arribar a pesar 150 kg i pot arribar a medir 160 cm  i  la femella, pot arribar a pesar 130 kg i medir 130 cm. els mascles poden arribar a viure 20 anys i les femelles 30 anys.Els mascles es barallen entre sí per conquistar a la femella.



Dofí: Els dofins viuen en els oceans però també se'ls pot trobar en llacs i rius. hi han moltes varietat de tamanys i formes, hi ha des de el dofí mes petit que no arriba al metre i han que passen dels 3,5 metres, entre les seves característiques te un cos hidrodinàmic i el seu cap amb un morro allargat, ulls petits i orificis nasals alts. Poden arribar a nadar a 63 km/h sense provocar turbulències i saltar fins a 7 metres per sobre de l'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada